Alavire yhtä vaarallista, kuin tupakointi

Jälleen kerran kristittynä saa todeta, että maailman viisaus on saanut maistaa pisaran Jumalan viisautta. Yle uutisoi  olevan tutkittua, että iloinen mieli tekee hyvää sydämelle:

“Sydänliitossa on tehty tutkimuskatsausta mielen hyvinvoinnin merkityksestä sydänsairauksien ehkäisylle. Siellä on noussut esiin se, että alavireisyys ja lievä masennus voivat olla jopa tupakointiin verrattavissa olevia riskitekijöitä, kun puhutaan sydänsairauksista.”

Tämänhän on toki jokainen Raamattua lukenut tiennyt jo ammoisista ajoista, sanotaanhan Sanassa esim:

“Terveydeksi on iloinen sydän, mutta murtunut mieli kuivuttaa luut.” (San.17:22)

“Miehekäs mieli pitää sairaankin pystyssä, mutta kuka voi kantaa murtunutta mieltä?” (San.18:14)

“Sävyisä sydän on ruumiin elämä, mutta luulevaisuus on mätä luissa.” (San. 14:30)

“Iloinen sydän kaunistaa kasvot, mutta sydämen tuskassa on mieli murtunut.” (San. 15:13)

“Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!” (Room. 11:33 )

sydan

 

Posted in Uncategorized | Comments Off on Alavire yhtä vaarallista, kuin tupakointi

Usko,teot ja kuolemanvaara

Nykyisin saa lukea säännöllisesti juttuja Hollywood-tähdistä tai vastaavista, jotka ovat sairastuneet johonkin vakavaan ja kieltäytyvät hoidoista. He kertovat uskovansa Jumalan parantavaan voimaan, parantavaan rukoukseen tms. Monella saattaa olla oikeasti tässä kristillinen vakaumus ja silloin usko parantumiseen on aivan oikein tietenkin.

Jos kristillinen vakaumus tässä tilanteessa puuttuu, tilanne on yhtä aikaa vaarallinen ja koominen, koska siinä tapauksessa usko aidanseipään parantavaan voimaan olisi yhtä tehokas.

Kuitenkin, kristityt ovat suoranaisessa kuolemanvaarassa tämmöisissä tilanteissa, ellei perusasioita ole ymmärretty oikein.

Jaakobin kirjeen luvussa 2 puhutaan uskon ja tekojen symbioosista. Haluan siitä nyt tässä yhteydessä erityisesti pointata tämän rivin:

näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, niin minä teoistani näytän sinulle uskon

Oikea usko tuottaa oikean teon ja Jumalan lupaukset aktivoituvat. Teko yksinään ei ole merkki oikeasta uskosta. On ihmisiä, jotka uskovat ilman tekoja (ei voi olla oikea usko) ja on ihmisiä, jotka tekevät tekoja ilman uskoa kuvitellen, että oikean teon tekeminen tuottaa oikean uskon (ei tuota).

Moni kristitty tietää kyllä Jumalan lupaukset ja sen, millainen Hän kertoo olevansa: Rakkaus, että Hän haluaa meille hyvää, että Jeesus on kantanut meidän syntimme ja sairautemme ja että Hän on lääke ruumiillemme ja parantajamme. Kuitenkaan tämä tieto ei riitä tekemään yhtälöä toimivaksi. Vihollinenkin tietää kyllä, mitä Sanassa sanotaan (Jaak.2:19).

Tietäminen ei kuitenkaan tuota uskoa. Me tiedämme paljon, mutta läheskään kaikki tietämisemme ei ole aikaansaanut meissä sellaista uskoa, joka aiheuttaa oikeat teot ja tuottaa täydellisen lopputuloksen, joka on Jumalan tahdon mukainen. Kun tiedämme esimerkiksi Jumalan lupauksen parantumisesta, usein silti kriisitilanteessa olemme paniikissa, huolehdimme, googletamme kaikki ko sairaudesta ja mietimme jatkuvasti, miten se voi aiheuttaa sitä ja tätä ja kuinka vaarallinen tilanne on. Tieto ei saa aikaan rauhaa meissä, se ei synnytä uskoa, eikä se tuota toivoa, joka on mielemme (sielun) ankkuri, joka pitää päämme kylmänä ja rauhoittaa meidät (Hebr.6:19).

Hebr.4:2 lukee:

“Heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat.” 

Jumalan lupaukset eivät hyödytä meitä, jos ne eivät sulaudu meihin. Se tarkoittaa, että lupauksista tulee lopulta meille faktoja, joita mikään ei muuta. Ne ovat kuin oma nimemme: joku voi kinata siitä, onko nimeni se, mikä on, mutta en jaksa loputtomasti sitä kuunnella, koska tiedän varmana asiana nimeni, eikä se muutu, vaikka mitä tulisi eteen. Samoin voi Jumalan lupaus sulautua ihmiseen uskossa niin, että se tulee todellisuudeksi siinä, mitä toivotaan:

Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy (Hebr.11:1)

Kun Sana sulautuu uskossa meihin, se tuottaa oikean teon, ja toteutuu sana:

“…uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva.” (Mark.11:24)

Jos taas Sana ei ole uskossa sulautunut meihin, vaan se on jäänyt tiedon ja toiveen tasolle kellumaan ja sille tasolle, missä haluamme uskoa sen kovastikin, mutta emme vielä usko, olemme vaarassa keulia.

Usko tuottaa teon. Teko ei tuota uskoa. Jumalan tahdon mukaan kaikki tapahtuu uskosta. Jos ilman uskoa teet teon ja luulet, että se tuottaa uskon ja jotenkin miellyttää Jumalaa, olet väärässä ja  vaarassa. Vaikka kuinka haluat uskoa, rukoilet ja tiedät ja uskosi on kasvanut, mutta edelleenkään et ole saanut rauhaa ja täyttä varmuutta, älä tee tekoa, vaan etsi Sanan sulautumista itseesi. Panosta siihen, että puhut ja luet ja julistat lupauksia itsellesi, kunnes todella Sana synnyttää uskon ja saat rauhan – sitten tämä usko tulee täydelliseksi teoistaan.

Jos ilman tätä sulautunutta uskoa tiedon ja kovan halun vallassa teet vaikkapa teon, että kieltäydyt hoidosta vakavassa sairaudessa, olet hengenvaarassa. Jumala toimii omien sääntöjensä mukaan ja tämä on yksi keskeinen sääntö.

Gal.5:2 sanoo: “…jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi

Tuossa kohden puhutaan lain suhteesta uuteen liittoon, mutta tätä voi käyttää välillisesti tässä yhteydessä. Jos teet oman tekosi ilman uskoa, Sana ei hyödytä sinua. Se pitää tehdä toisinpäin, eli Kristuskeskeisesti siten, että ensin on lahjaksi saatu usko ja rauha ja varmuus ja se synnyttää teon ja yhtälö toimii. Toisinpäin voit olla hengenvaarassa.

Moni kristitty on tässä maailmassa kuollut tästä syystä ennenaikaisesti, kun ei ole tätä ymmärtänyt ja on luullut tehneensä oikein ja Jumalan mielen mukaisesti, mutta teon perustus on ollut väärä ja siksi se ei ole toiminut ja sitten jälkipolvet ihmettelvät, että miksi näin kävi ja miksi ja miksi.

Älä sekoita tätä opetusta yleiseen kristityn valmiuteen aina toimia ja tehdä oikeita asioita esim. evankeliumin puolesta: Emme me aina tarvitse pitkällistä taistelua jokaisen asian kanssa, ennenkuin voimme mitään tehdä. Tämä opetus on tarkoitettu tilanteeseen, jossa tehdään suuria ratkaisuja suurten lupausten äärellä, kuten parantuminen.

Yleisesti meille olisi eduksi, että aina joka päivä olisimme hengellisesti niin kovassa vauhdissa ja Henki meissä niin palava, että kun kriisi kohtaa, meidän ei tarvitsisi kahta kuukautta kerätä uskoamme ja teologiaamme kasaan, vaan voisimme samantien uskoa ja toimia. Jos näin kuitenkin käy, on parempi ja turvallisempi tapa pyrkiä rauhaan uskon ja toivon kautta ja antaa Sanan sulautua, kuin keulia teko ja mahdollisesti kärsiä seuraukset ja joutua uskonkriisiin.

ahrista

Posted in Juttuja | Comments Off on Usko,teot ja kuolemanvaara

Uusi vuosi 2016 – Onko pellossasi aarre?

Matteuksen evankeliumin luvussa 13 jakeessa 44 Jeesus sanoo yhden monesta paljon inflaatiota kärsineestä lausahduksestansa. Jokainen kristitty on tämän kuullut ja lukenut monen monta kertaa, mutta edelleen, harva kristitty on onnistunut löytämään tässä kuvatun elämänmallin kristittynä (minä en ole vielä):

“Taivasten valtakunta on peltoon kätketyn aarteen kaltainen, jonka mies löysi ja kätki; ja siitä iloissaan hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen pellon.”

Jos olisit tällaisessa tilanteessa ja olisit saanut haltuusi maapalan, jossa tiedät olevan lähes mittaamattoman arvokkaan aarteen, mitäpä luulet, mitä mielessäsi liikkuisi ja miltä tuntuisi?

Tunteet ja ajatukset varmaan olisivat tyyliin:

“Jes! Nyt on huolet ohi koko loppuelämäksi minulta ja perheeltäni, tämä aarre takaa meille tulevaisuuden ja toivon. Nyt on lastenkin tulevaisuus turvattu!”

Jos tämän jälkeen ministerit sanoisivat, että kyllä on paha lama ja työttömyys lisääntyy ja kaikkien kandee varautua työttömyyteen ja kaikkeen kurjaan, mitäpä se sinua koskisi, kun sulla on ilon aiheena se käsittämätön rikkaus. Tuntuisi varmaan, että olet tavallaan noussut normaali-ihmisen ongelmien yläpuolelle aarteesi avulla ja se antaisi sinulle ilon elämääsi.

Kuinka voi olla mahdollista saavuttaa ihmisenä tällä planeetalla sellainen onnellinen tilanne, että mikään asia ei vie meiltä onneamme ja iloamme? Miten voimme elää niin, että olemma aina iloiset kaikissa tilanteissa, vaikka kaikki tuntuukin menevän päin peetä? (Fil.4:4) Miten voi saada sellaisen ilon ja rauhan, että on olosuhteiden yläpuolella?

Jumalan tarkoitus on, että Hän olisi meille tällainen mittaamaton ilonaihe, joka nostaisi meidät olosuhteiden yläpuolelle. Jos Hän on meille suurin ilonaiheemme, se antaa meille tämän lupauksen mukaisesti myös muunlaisen menestyksen elämämme aikana:

“Tee siis sovinto ja elä rauhassa hänen kanssaan, niin saavutat onnen. Ota opetusta hänen suustaan ja kätke hänen sanansa sydämeesi. Kun palajat Kaikkivaltiaan tykö, niin tulet raketuksi, jos karkoitat vääryyden majastasi kauas, viskaat kulta-aarteesi tomuun ja Oofirin kullan joen kivien joukkoon.

Jos Kaikkivaltias tulee sinun kulta-aarteeksesi, sinun hopeaharkoiksesi, silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen. Kun rukoilet häntä, niin hän kuulee sinua, ja sinä saat täyttää lupauksesi. Jos mitä päätät, niin se sinulle onnistuu, ja sinun teillesi loistaa valo. Jos tie painuu alaspäin, niin sinä sanot: ‘Ylös!’ ja hän auttaa nöyrtyväistä.” Job 22: 21-29

Jos meillä olisi tällainen muuttumaton ja itsemme ja olosuhteidemme ulkopuolella oleva ilojärjestelmä, veikkaan, että nykyisin niin yleinen masennus ja kaikenlainen passivoituminen ja negatiivisuus ei saisi valtaa.

Jeesus lupaa meille, että Häneltä voimme saada sellaisen rauhan ja ilon, jota maailma ei voi poistaa:

“Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.” Joh. 16:33 

Tämä kaikki ei toki tarkoita sitä, että kiellämme olosuhteet. Toki kaikki voi olla tässä maailmassa päin peetä, mutta samaan aikaan Jumalan mielestä voimme ja meidän tulisi olla iloisia ja rauhassa. Tämä on kiinni katsantokannasta ensisijaisesti:

“Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä.” (Kol.3:2)

Ainakin itselleni otan vuoden -2016 tavoitteeksi tämän Efesolaiskirjeen pätkän sisältämän rukouksen, että voisin ymmärtää ja käsittää kaiken sen, mitä Jumala on minulle tehnyt ja lahjoittanut ja sitä kautta saisin elämääni pysyvän ilon perustuksen, jota ei mikään tämän maailman huoli voisi murtaa. Asianahan tämä ei ole minullekaan uusi, mutta tänä vuonna nostan tämän prioriteetti-1:ksi, koska ilman tätä Jumalan avaamaa ymmärrystä ja sen kautta tulevaa iloa en kerta kaikkiaan jaksa:

“Sentähden, kun kuulin siitä uskosta, joka teillä on Herrassa Jeesuksessa, ja teidän rakkaudestanne kaikkia pyhiä kohtaan, en minäkään lakkaa kiittämästä teidän tähtenne, kun muistelen teitä rukouksissani, anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte, mikä on se toivo, johon hän on teidät kutsunut, kuinka suuri hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään ja mikä hänen voimansa ylenpalttinen suuruus meitä kohtaan, jotka uskomme-sen hänen väkevyytensä voiman vaikutuksen mukaan, jonka hän vaikutti Kristuksessa, kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa, korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa.” (Ef.1: 15-21)

pelto

Posted in Juttuja | Comments Off on Uusi vuosi 2016 – Onko pellossasi aarre?

Vesileikki

Yle uutisoi mielenkiintoisen jutun:

“Geologit ovat löytäneet merkkejä valtavan suuresta maanalaisesta vesimassasta, joka on sitoutunut lähes 70maapallo+maa+avaruudesta+ilmakehä+pohjoisnapa0 kilometrin syvyydessä sijaitsevaan mineraalikerrokseen. Tutkimustulosten mukaan kyseessä olisi järkyttävä määrä vettä – yhteensä kolme kertaa niin paljon kuin kaikissa maanpäällisissä merissä yhteensä.”

Room. 1:20 sanoo:

“Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä”

Tämä on kerrassaan mainio juttu…

1.Moos kertoo luomisesta tuttuun tapaan, mutta kiinnitä huomio korostettuihin kohtiin:

“Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
Ja Jumala sanoi: “Tulkoon valkeus”. Ja valkeus tuli. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
Ja Jumala sanoi: “Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä”.
Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
Ja Jumala sanoi: “Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin”. Ja tapahtui niin.”

Siis aluksi Hän loi taivaan ja maan, mutta kaikki oli tyhjää ja autiota, eikä missään ollut mitään, kun mitään ei oltu keritty vielä luomaan, MUTTA siellä oli vettä jo heti vaiheessa 1. ja Hänen Henkensä liikkui vetten päällä.

Miksi siellä oli vettä? En tiedä.

Sitten Hänen piti erottaa vahvuuden yläpuolella olevat vedet alapuolella olevista vestistä ja vasta sen operaation jälkeen Jumala teki meret ja kuivan maan täällä pallon pinnalla ja loi sitten kaikkea muuta. Siis piti erottaa “ylhäällä” olevat vedet “alhaalla olevista”. En tiedä, mitä tämä tarkoittaa… mutta jos näin ei olisi tehty, ilmeisesti olisimme hukkuneet heti kättelyssä.

Enivei, vedellä on ollut näemmä luomisessa iso rooli ja se on ollut jotain infernaalisesti muuta, kuin meidän käsittämämme meri/vesi. Vettä oli massoittain heti alkuluomisen jälkeen, se piti erotella “ylös ja alas” taivaanvahvuuden avulla ja sitten päästiin järkevästi funtsimaan meriä ja maita.

Oma teoriani tästä on (saa nauraa), että maailmankaikkeus ei ole ääretön tms. kuten eräät väittävät, vaan jos olisi mahdollista mennä riittävän pitkälle avaruudessa, tulisi vastaan vettä. Sitä vettä, mikä oli luomisessa se taivaanvahvuudella erotettu yläpuolinen vesi. Jumala laittoi tähdet, kuut yms. nimenomaan taivaanvahvuuteen paistamaan:

“Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle” (1.Moos.1)

Siis taivaanvahvuus = avaruus, jossa kuu, aurinko ja tähdet ovat.

Avaruus siis Sanan mukaan erottaa yläpuoliset vedet alapuolisista 😉

Asiaan: Mielestäni tämä tiedemiesten löytö maan sisäisestä massiivisesta vesivarannosta on kepin toinen ääripää ja toinen pää on sitten tuo universumimme kaukaisin paikka, jonka jälkeen taas törmätään vesimassoihin. Tämä löytö osaltaan kertoo siitä vesileikistä, jonka Jumala leikki luodessaan tämän kaiken ja vedellä todellakin oli suuri merkitys. Sekin on jännä juttu, että Nooan aikaan kun meni Jumalalla hermot, hän päätti nimenomaan hukuttaa kaiken halutessaan peruuttaa koko luomisen…

 

Posted in Juttuja | Comments Off on Vesileikki

Conchita ja tulvat

Jassoo,

Yleltä lukaisin, että Euroviisujen voittaja Conchita Wurst on Serbian sekä Montenegron ortodoksikirkon johtajien mielestä syyllinen paikallisiin tulviin:

“Serbian patriarkka Irinej on sanonut Jumalan käyttäneen tulvia iskiessään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteisöä vastaan, ja että tulvat olivat jumalallinen rangaistus yhteisön paheista.”

“Amfilohijen mukaan tulvat eivät ole sattumaa, vaan varoitus. Jumala lähetti sateet muistutuksena siitä, ettei ihmisten pitäisi viettää hurjaa elämää”.

Hm. Jumala tosin on tuomion Jumala ja jokainen, joka ei Hänen tarjoustaan sovituksesta Jeesuksen kautta ota vastaan, kohtaa lopulta tuomion, eli joutuu itse vastuulliseksi omista synneistään, mikä ei tietenkään ole hyvä asia, mutta mutta…

Vanha Testamentti oli kategorinen siinä mielessä, että synti sai nopeasti käytännössäkin tuomion ts Jumala puuttui syntiin kärkkäästi ja jopa hermostuksissaan hukutti ihmiskunnan kerran kokonaankin, paria ihmistä lukuunottamatta. Samoin kävi Sodomalle ja Gomorralle ja monta muutakin vastaavaa tuomiota on Vanhasta Testamentista luettavissa.

Jumala kuitenkin perusti uuden liiton, koska vanha oli käynyt huonoksi, puuttelliseksi ja likimain tarpeettomaksi. (Lisää liitoista täältä). Jumala tosin on sama aina, mutta Hänen toimintatapansa on liiton uudistuessa myös uudistunut, koska syntiongelma on poistettu Jeesuksen työn kautta. Oli mahdotonta, että vanha liiton uhritoimitukset olisivat poistaneet syntejä, mutta Jeesus poisti ne yhdellä uhrilla kokonaisuudessaan. (Hebr.10)

Ensinnäkin on mainttava huvittava juttu, että Jumala varta vasten asetti jopa sateenkaarenkin merkiksi siitä, että Hän lupasi olla enää koskaan hukuttamatta ihmiskuntaa, kuten kävi Nooan aikana. (1.Moos.9). Olisipas se hassua, että Jumala nyt uudessa liitossa kuitenkin hukuttelisi ihmisiä pienemmässä mittakaavassa kostoksi synneistä… 😉

Asiaan:

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.” (Joh.3:16-17)

Tämä on nykyisin Jumalan mieli ja tahto. Hän on hoitanut syntiongelma kaikkien meidän puolestamme, myös niiden, jotka eivät usko Häneen:

“Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.” (1.Joh.2:2)

“Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.” (Kol.1:19-20)

Jumala on tehnyt koko ihmiskunnan kanssa rauhan ja hän on saanut täyden sovituksen kaikista meidän synneistämme Jeesuksen kautta:

“Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi…” (Jes.53:5)

Maailmassa tapahtuu paljon onnettomuuksia ja luonnonmullistuksia. Jeesus sanoi niistä:

“Samaan aikaan oli saapuvilla muutamia, jotka kertoivat hänelle niistä galilealaisista, joiden veren Pilatus oli sekoittanut heidän uhriensa vereen. Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: “Luuletteko, että nämä galilealaiset olivat syntisemmät kuin kaikki muut galilealaiset, koska he saivat kärsiä tämän? Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte. Taikka ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun torni Siloassa kaatui heidän päällensä, luuletteko, että he olivat syyllisemmät kuin kaikki muut ihmiset, jotka Jerusalemissa asuvat? Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte.” (Luuk.13)

Jeesus ei tässä todellakaan sano Vanhan liiton mukaisesti, että tapahtumat ovat olleet Jumalan tuomio, vaan vain, että nämä asiat eivät ole tapahtuneet heidän syntiensä vuoksi, mutta että katsokaa ja oppikaa tästä, että  jonain päivänä teidänkin päivänne päättyy tavalla tai toisella ja silloin tulisi olla uskossa.

Sitäpaitsi patriarkkojen ja muiden tekopyhien kannattaa muistaa – mitä Jumalan tuomioon tulee – tämä:

Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?” (1.Piet.4:17)

Jokainen synti, jota ei Jeesuksen kautta sallita tulla sovitetuksi, kyllä tulee saamaan tuomionsa, siitä ei kannata olla huolissaan.  Kuitenkin, Jumala katselee tämän armon aikakauden aikana enemmän omiaan, kuin maailmaa ja sen syntejä. Näinollen jos ajattelemme, että Jumala Conchita Wurstin syntien takia aiheutti tulvia, kaikkien uskovaisten olisi syytä olla todella peloissaan omasta puolestaan, koska ennen maailman syntien tuomitsemista aikojen lopulla Jumala reagoi uskovaisten synteihin 😉

Tätä, mitä tässä olen kirjoittanut, ei tule tulkita niin, etteikö synnillä yleensä ole merkitystä tai seurauksia. Uusi Testamentti selvästi kertoo, että niinkuin kylvät, niin niität ja asioilla on seuraamuksensa:

“Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää” (Gal.6:7)

Tällä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä Jumalan tuomion kanssa, tämä on vain lainalaisuus. Jumala ei tuomitse synneistä, koska on saanut niistä täyden sovituksen. Viimeisenä päivänä jokainen vastaa itse synneistään ja saa tuomion, jos Jeesuksen sovitus ei kelvannut.

Conchita+Wurst

 

 

Posted in Juttuja | Comments Off on Conchita ja tulvat

Jumalan nettivastuu

Eikö Jumala vastaakaan hengellisten sivustojen ylläpidosta?

Love Attack Finlandin sivuston vanhahko WordPress-versio häkättiin eilen, minkä seurauksena sivusto on antanut selaimessa ehkä varoitusta haitallisuudestaan.

On tunnettua, että hengelliset asiat voivat tosin olla haitallisia monen ihmisen mielestä, mutta tämä oli kyllä jo liikaa. Eikö Jumala vastaakaan hengellisten sivujen ylläpidosta? Miksi Jumala salli sivustoani vastaan hyökkäyksen, eikä estänyt sitä?

Vai olisiko ollutkin vika siinä, etten yksinkertaisesti ole jaksanut / viitsinyt / välittänyt päivittää versiota uudempaan, kun se on niin tympeää hommaa?

Tässä jälleen siis yksi esimerkki siitä, kuinka meillä on tieto ja taito ja sitä kautta oma vastuu siitä, että teemme, mitä oikein on, emmekä vain luota, että hommat on hanskassa, kun on hengellisistä asioista kyse 😉

Sivusto on päivitetty ja tarkastettu ja se on nyt kaikin puolin – sisältöä lukuunottamatta – turvallinen.

hacked

 

 

Posted in Juttuja | Comments Off on Jumalan nettivastuu

Suomen vihkiminen Saatanalle

Turun Hengentieteen seura on päättänyt järjestää rituaalin Suomen vihkimiseksi Saatanalle ja Luciferille lauantaina 8.12.2012, vastavetona sille, että katoliset aikovat vihkiä Suomen Neitsyt Marialle. Tämä on aiheuttanut panikointia ja innostusta kristittyjen keskuudessa. Pöh.

Täyttä roskaa, ei aiheuta toimenpiteitä.

Ensinnäkin, Raamattu ei näytä minkäänlaista vihreää valoa Marian-palvonnalle. Tämä typerä Jumalanäitikultti, mitä katoliset harrastavat, on sekin täyttä roskaa. Sanassa tätä Maria-kulttia käsitellään hyvin yksinkertaisesti:

“Niin hänen tätä puhuessaan eräs nainen kansanjoukosta korotti äänensä ja sanoi hänelle: “Autuas on se kohtu, joka on kantanut sinut, ja ne rinnat, joita olet imenyt”. Mutta hän sanoi: “Niin, autuaat ovat ne, jotka kuulevat Jumalan sanan ja sitä noudattavat” (Luuk.11:27-28)

Koska Sana ei tue, vaan päinvastoin useassa kohdassa kieltää palvomasta tai rukoilemasta ketään ihmistä tai enkeliä, miksi kristityt eivät ole kauhistuneet sitä, että katoliset vihkivät Suomen Neitsyt Marialle – sehän on yhtä paljon väärin ja harhaoppia, kuin vihkiminen Saatanalle?

Toisekseen, mitä vihkimiseen Saatanalle tulee, sekin on täydellistä roskaa ja peruste löytyy myös Sanasta:

“Kuin liitävä lintu, kuin lentävä pääskynen on aiheeton kirous: ei se toteen käy.” (San. 26:)

Onko Kristus meissä todella niin arka ja heikko, että tämmöiseen hölmöilyyn pitää edes reagoida? Hmm, toisaalta itsekin juuri tässä reagoin 😉

Emmeköhän me Hänessä ole tämmöisen yläpuolella. Voihan joku vihkiä Suomen vaikka naapurin Reijolle. Reijo on yhtä todellinen, kuin Saatana, mutta siltikään se ei hetkauttaisi Suomea suuntaan tai toiseen.

“Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.” (1.Joh.4:4)

P.S. Jos ajattelit nyt alkaa käymään hengellistä sodankäyntiä kuitenkin, lue ensin artikkelimme.

 

Posted in Juttuja | Comments Off on Suomen vihkiminen Saatanalle

Meediot

Yleishäiriössä, TV2:lla alkaa näköjään 8-osainen dokumenttisarja “Meediot“:

“Kahdeksanosaisen Meediot-dokumenttisarjan päähenkilöille, kolmikymppisille Tanjalle ja Tuijalle henkien kanssa kommunikointi tai muut useimpien mielestä selittämättömiltä tuntuvat jutut eivät ole mystinen saati naurettava asia, vaan täysin luonteva osa arkea.Siinä missä Tuijalla on ollut spiritistisiä kokemuksia jo pienestä asti, Tanjalla kiinnostuminen ja virittäytyminen tapahtuivat myöhemmin. Kummatkin myös opiskelevat meediokoulussa Keijon, sarjan kolmannen keskushahmon kanssa.”

Moni kristitty varmaan ajattelee, ettei tuollainen kuolleiden tai muiden henkien kanssa kontaktissaoleminen ole mahdollista ollenkaan, mutta onhan se toki – esim. 1. Samuel 28. kertoo tapauksen:

“Vaimo kysyi: “Kenen minä nostatan sinulle?” Hän vastasi: “Nostata minulle Samuel”. Mutta kun vaimo näki Samuelin, huudahti hän kovalla äänellä. Ja vaimo sanoi Saulille: “Miksi olet pettänyt minut? Sinähän olet Saul.”Kuningas sanoi hänelle: “Älä pelkää. Mitä sinä näet?” Vaimo vastasi Saulille: “Minä näen jumal’olennon nousevan maasta”. Hän kysyi häneltä: “Minkä näköinen hän on?” Vaimo vastasi: “Vanha mies nousee ylös, viittaan verhoutuneena”. Niin Saul ymmärsi, että se oli Samuel, ja kumartui kasvoilleen maahan ja osoitti kunnioitusta. Ja Samuel sanoi Saulille: “Miksi sinä olet häirinnyt minua ja nostattanut minut?”

Nyt kun muistetaan, että se on mahdollista, voidaankin sitten nauttia Jumalan mielipiteestä tämmöiseen liittyen:

“Ja kun he sanovat teille: “Kysykää vainaja-ja tietäjähengiltä, jotka supisevat ja mumisevat”, niin eikö kansa kysyisi Jumalaltansa? Kuolleiltako elävien puolesta?” (Jes.8)

Tuossa on järkeä, mitä Hän sanoo…

 

Posted in Juttuja | Comments Off on Meediot

Korkealle

Felix hyppäsi liki 40 kilsan korkeudesta ja pyyhälsi parhaimmillaan yli 1300km/h nopeudella. Hieno temppu, mutta tämä hänen lausahduksensakin on hieno:

 

Joskus täytyy mennä todella korkealle nähdäkseen, kuinka pieni itse on

 

 

Tässäpä Felixin hypyn juhlistamiseksi korkeustrilogia:

Jes 55:6-9

“Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta. Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.”

Ps. 103:11

“Sillä niin korkealla kuin taivas on maasta, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät.”

Jes.40:21-22

“Ettekö te tiedä, ettekö kuule, eikö teille ole alusta asti ilmoitettu, ettekö ole maan perustuksista vaaria ottaneet? Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi.”

 

Posted in Juttuja | Comments Off on Korkealle

Positiivinen ajattelu

Yle uutisoi 27.9.2012 positiivisen asenteen vaikutuksesta elinikään ja elämänlaatuun:

“Duodecimin mukaan negatiivisesti tulevaisuuteen suhtautuvien keskimääräinen eliniän ennuste on jopa kymmenen vuotta huonompi kuin niiden, jotka suhtautuvat tulevaisuuteen kaikkein positiivisimmin.

Positiivisuudella on suora vaikutus tuloihin. Positiivinen tienaa keskimäärin kymmenentuhatta euroa vuodessa enemmän kun negatiiviseksi itsensä katsova. Kiinnostavinta on kuitenkin, että pienituloisetkin positiiviset ovat tyytyväisempiä tuloihinsa kuin suurituloiset negatiiviset.”

Tähän on helppo kristittynä sanoa Amen, vahvistaahan Jumalan Sana tämän monessa kohtaa:

“Miehekäs mieli pitää sairaankin pystyssä, mutta kuka voi kantaa murtunutta mieltä?” (San.18:14)

“Terveydeksi on iloinen sydän, mutta murtunut mieli kuivuttaa luut.” (San.17:22)

Lisäksi San.23:7 sanoo englantilaisessa käännöksessä:

“For as he thinketh in his heart, so is he” (KJV)

Suomalainen käännös sanoo tästä samasta: “Sillä niinkuin hän mielessään laskee, niin hän menettelee”. Tämä kohta puhuu yksinkertaisesti siitä, kuinka se, mitä mielessämme ajattelemme, sen mukaan toimimme.

Paavali kirjoittaa:

“Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room.12:2)

On selvästi Herran tahto, että kristittyinä osaamme ajatella oikein, pystymme näkemään, mitä kaikkea meillä on ja kuinka Hän on luvannut pitää meistä huolen ja antanut meille kaiken, mitä koskaan tulemme tarvitsemaan, eikä meiltä puutu mitään:

“Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään, joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden kautta tulisitte jumalallisesta luonnosta osallisiksi ja pelastuisitte siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee…” (2.Piet.1:3-)

On tärkeää, että ymmärrämme, keitä olemme Kristuksessa ja ajattelemme sen mukaan itsestämme:

“Sentähden minä notkistan polveni Isän edessä, josta kaikki, millä isä on, taivaissa ja maan päällä, saa nimensä, että hän kirkkautensa runsauden mukaisesti antaisi teidän, sisällisen ihmisenne puolesta, voimassa vahvistua hänen Henkensä kautta ja Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne, niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä.” (Ef.3:14-)

 

 

 

Posted in Juttuja | Comments Off on Positiivinen ajattelu