Conchita ja tulvat

Jassoo,

Yleltä lukaisin, että Euroviisujen voittaja Conchita Wurst on Serbian sekä Montenegron ortodoksikirkon johtajien mielestä syyllinen paikallisiin tulviin:

“Serbian patriarkka Irinej on sanonut Jumalan käyttäneen tulvia iskiessään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteisöä vastaan, ja että tulvat olivat jumalallinen rangaistus yhteisön paheista.”

“Amfilohijen mukaan tulvat eivät ole sattumaa, vaan varoitus. Jumala lähetti sateet muistutuksena siitä, ettei ihmisten pitäisi viettää hurjaa elämää”.

Hm. Jumala tosin on tuomion Jumala ja jokainen, joka ei Hänen tarjoustaan sovituksesta Jeesuksen kautta ota vastaan, kohtaa lopulta tuomion, eli joutuu itse vastuulliseksi omista synneistään, mikä ei tietenkään ole hyvä asia, mutta mutta…

Vanha Testamentti oli kategorinen siinä mielessä, että synti sai nopeasti käytännössäkin tuomion ts Jumala puuttui syntiin kärkkäästi ja jopa hermostuksissaan hukutti ihmiskunnan kerran kokonaankin, paria ihmistä lukuunottamatta. Samoin kävi Sodomalle ja Gomorralle ja monta muutakin vastaavaa tuomiota on Vanhasta Testamentista luettavissa.

Jumala kuitenkin perusti uuden liiton, koska vanha oli käynyt huonoksi, puuttelliseksi ja likimain tarpeettomaksi. (Lisää liitoista täältä). Jumala tosin on sama aina, mutta Hänen toimintatapansa on liiton uudistuessa myös uudistunut, koska syntiongelma on poistettu Jeesuksen työn kautta. Oli mahdotonta, että vanha liiton uhritoimitukset olisivat poistaneet syntejä, mutta Jeesus poisti ne yhdellä uhrilla kokonaisuudessaan. (Hebr.10)

Ensinnäkin on mainttava huvittava juttu, että Jumala varta vasten asetti jopa sateenkaarenkin merkiksi siitä, että Hän lupasi olla enää koskaan hukuttamatta ihmiskuntaa, kuten kävi Nooan aikana. (1.Moos.9). Olisipas se hassua, että Jumala nyt uudessa liitossa kuitenkin hukuttelisi ihmisiä pienemmässä mittakaavassa kostoksi synneistä… 😉

Asiaan:

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.” (Joh.3:16-17)

Tämä on nykyisin Jumalan mieli ja tahto. Hän on hoitanut syntiongelma kaikkien meidän puolestamme, myös niiden, jotka eivät usko Häneen:

“Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.” (1.Joh.2:2)

“Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.” (Kol.1:19-20)

Jumala on tehnyt koko ihmiskunnan kanssa rauhan ja hän on saanut täyden sovituksen kaikista meidän synneistämme Jeesuksen kautta:

“Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi…” (Jes.53:5)

Maailmassa tapahtuu paljon onnettomuuksia ja luonnonmullistuksia. Jeesus sanoi niistä:

“Samaan aikaan oli saapuvilla muutamia, jotka kertoivat hänelle niistä galilealaisista, joiden veren Pilatus oli sekoittanut heidän uhriensa vereen. Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: “Luuletteko, että nämä galilealaiset olivat syntisemmät kuin kaikki muut galilealaiset, koska he saivat kärsiä tämän? Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte. Taikka ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun torni Siloassa kaatui heidän päällensä, luuletteko, että he olivat syyllisemmät kuin kaikki muut ihmiset, jotka Jerusalemissa asuvat? Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte.” (Luuk.13)

Jeesus ei tässä todellakaan sano Vanhan liiton mukaisesti, että tapahtumat ovat olleet Jumalan tuomio, vaan vain, että nämä asiat eivät ole tapahtuneet heidän syntiensä vuoksi, mutta että katsokaa ja oppikaa tästä, että  jonain päivänä teidänkin päivänne päättyy tavalla tai toisella ja silloin tulisi olla uskossa.

Sitäpaitsi patriarkkojen ja muiden tekopyhien kannattaa muistaa – mitä Jumalan tuomioon tulee – tämä:

Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?” (1.Piet.4:17)

Jokainen synti, jota ei Jeesuksen kautta sallita tulla sovitetuksi, kyllä tulee saamaan tuomionsa, siitä ei kannata olla huolissaan.  Kuitenkin, Jumala katselee tämän armon aikakauden aikana enemmän omiaan, kuin maailmaa ja sen syntejä. Näinollen jos ajattelemme, että Jumala Conchita Wurstin syntien takia aiheutti tulvia, kaikkien uskovaisten olisi syytä olla todella peloissaan omasta puolestaan, koska ennen maailman syntien tuomitsemista aikojen lopulla Jumala reagoi uskovaisten synteihin 😉

Tätä, mitä tässä olen kirjoittanut, ei tule tulkita niin, etteikö synnillä yleensä ole merkitystä tai seurauksia. Uusi Testamentti selvästi kertoo, että niinkuin kylvät, niin niität ja asioilla on seuraamuksensa:

“Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää” (Gal.6:7)

Tällä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä Jumalan tuomion kanssa, tämä on vain lainalaisuus. Jumala ei tuomitse synneistä, koska on saanut niistä täyden sovituksen. Viimeisenä päivänä jokainen vastaa itse synneistään ja saa tuomion, jos Jeesuksen sovitus ei kelvannut.

Conchita+Wurst

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Juttuja. Bookmark the permalink.

Comments are closed.