Jumalhiukkanen

Tiedemiehet ovat innoissaan…

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen CERN:n tutkijat ovat löytäneet uuden alkeishiukkasen, joka ominaisuuksiltaan vastaa kiihkeästi etsittyä Higgsin hiukkasta. Hiukkanen antaa muille alkeishiukkasille massan ja samalla määrittelee luonnon kolmen perusvoiman, heikon ja vahvan voiman sekä sähkömagneettisen voiman väliset vuorovaikutussuhteet.

“Tämä antaa varmemman näyn sille, mikä on ihmisen paikka maailmankaikkeudessa, mitä aine on, ja millaisessa todellisuudessa elämme” (Kari Enqvist, professori)

Kristittyjenkin pitäisi olla innoissaan…

Jumala on tehnyt kaiken:

“Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä.
Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.” (Joh.1)

Hän teki kaiken puhumalla, suunsa hengellä:

“Herran sanalla ovat taivaat tehdyt, ja kaikki niiden joukot hänen suunsa hengellä (Ps.33:6)

Kun Hän sanoo jotain, se tapahtuu ja alkaa olemaan sen jälkeen voimassa:

“Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.” (Jes.55:10-11)

“Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen, ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.” (Kol.1:14-)

Katsos, jos Jumalan luova Sana lakkaisi olemasta voimassa, koko universumi luhistuisi samantien. Jeesus on Sana, jonka kautta kaikki on luotu ja jossa kaikki pysyy voimassa!

“Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta,on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla.” (Hebr.1)

“Ylistäkää häntä, aurinko ja kuu, ylistäkää häntä, kaikki kirkkaat tähdet.
Ylistäkää häntä, te taivasten taivaat, te vedet taivasten päällä.
Ylistäkööt ne Herran nimeä, sillä hän käski, ja ne tulivat luoduiksi.
Ja hän asetti ne olemaan aina ja iankaikkisesti, hän antoi niille lain, josta ne eivät poikkea.” (Ps.148)

Jumalan kerran puhuma Sana, joka loi kaiken ja joka ylläpitää kaiken, on universumin koossapitävä laki ja voima. Nyt tiedekin on päässyt samaan lopputulokseen ja kutsuu tätä fysiikalle perustan antavaa Higgsin hiukkasta JUMALHIUKKASEKSI!

Sitä se Higgsin hiukkanen juuri on – Jumalan puhe, Hänen luova ja ylläpitävä Sanansa, Jeesus, joka kaikuu läpi universumin luomisesta alkaen maailman loppuun saakka. YES!

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Juttuja. Bookmark the permalink.

Comments are closed.