Mikseivät kaikki parane?

Huvittava juttu, että tämän pitäisi olla kaikista vaikein aihe, mitä ylipäätään voi käsitellä, mutta silti tämä taitaa olla L.A.F:n sivuston lyhyin juttu 😉 Tämä on sen verran simppeli asia.

Miksi kaikki eivät parane?

– Minä en tiedä. Kukaan ei tiedä. Se ei ole oleellinen kysymys.

– Mikä sitten on oleellista tässä asiassa?

– Se, että minä tiedän jotain muuta. Nimittäin minä tiedän, että Jumala haluaa kaikkien paranevan, koska minä tiedän, että Jeesus on kuollut kaikkien edestä ja Hän oli haavoitettu kaikkien edestä. Minä tiedän, että sairaus on syntiinlankeemuksen seuraus, ei Jumalan valittu ase tai tahto.

“Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.”(1.Joh:3:8)

“… joka “itse kantoi meidän syntimme” ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen “haavainsa kautta te olette paratut”. (1.Piet.2:24)

Kun tiedän, että Isä haluaa kaikille hyvää ja että kaikki voisivat saada terveyden Jeesuksen teon kautta, minä en välitä siitä, että kaikki eivät parane. En anna sen viedä uskoani, enkä joudu uskossani konkurssiin, kun joku ei parane. Minä uskon, että Jumalan lupaus on totta ja että kärsivällisesti siitä kiinni pitäen jokaisen on mahdollista parantua mistä vain. Mistä vain.

Ei ole oikein myöskään syyllistää sairasta sairaudestaan, ei edes silloin, jos se on ikäänkuin itse aiheutettu, sillä mitään sairautta ei olisi, jos syntiinlankeemusta ja vihollista ei olisi!

“Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: “Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?” Jeesus vastasi: “Ei tämä tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki. Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä. Niin kauan kuin minä maailmassa olen, olen minä maailman valkeus.” (Joh.9:2-5)

Jumalan teko ei ollut tuo sokeus, vaan se, että Jeesus sen paransi!

Jeesuksessa asui Jumalisuuden koko täyteys ruumiillisesti (Kol.2:9). Hän paransi kaikki, jotka tulivat Hänen luokseen tai jotka tuotiin Hänen luokseen. Mikään sairaus tai edes syntymästä saakka ollut vamma ei ollut Hänelle ongelma.

“Mutta illan tultua tuotiin hänen tykönsä monta riivattua. Ja hän ajoi henget ulos sanalla, ja kaikki sairaat hän paransi” (Matt.8:16)

“Mutta kun Jeesus huomasi sen, väistyi hän sieltä pois. Ja monet seurasivat häntä, ja hän paransi heidät kaikki” (Matt.12:15)

“…te tiedätte, kuinka Jumala Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Jeesuksen Nasaretilaisen, hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet” (Apt.10:38)

“Ja astuessaan maihin Jeesus näki paljon kansaa, ja hänen kävi heitä sääliksi, ja hän paransi heidän sairaansa”. (Matt.14:14)

“Ja hän kierteli kautta koko Galilean ja opetti heidän synagoogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliumia ja paransi kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta, mitä kansassa oli” (Matt.4:23)

“Ja maine hänestä levisi koko Syyriaan, ja hänen luoksensa tuotiin kaikki sairastavaiset, monenlaisten tautien ja vaivojen rasittamat, riivatut, kuunvaihetautiset ja halvatut; ja hän paransi heidät” (Matt.4:24)

Jeesus paransi myös syntymästään saakka vammaisia ja sairaita (esim. Matt.12:10, Joh.9:1).

Minä uskon, että Jeesus elää ja jos Hän elää, Hän tekee tänään samaa, kuin 2000 vuotta sitten ja Hänen tahtonsa ei ole muuttunut mitenkään. Mitä enemmän Hän saa tilaa toimia minun kauttani, sitä enemmän näen parantumisia.

Vaikka en näkisi ihmisen paranevan, uskon, että Jumalan Sana tekee aina jotain, sillä se on Jumalan lupaus ja elämä ja uudeksiluova voima:

“… niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin” (Jes.55:11)

“Vaikka en näkisi mitään muutosta, kun rukoilen ihmisen puolesta sairautta vastaan ja vaikka tekisin sen 10 kertaa ja aina yhtä huonolla tuloksella, minä uskon, että jokainen kerta tekee jotain enkä minä lakkaa laittamasta elämää häneen, sillä minä uskon, että lopulta saan nähdä muutoksen myös fyysisesti” (Curry Blake)

Entäs lääketiede sitten?

Lääketiede on hyvä juttu.

Joku sanoo, että lääketiede on Jumalan lahja ihmiskunnalle. Aivan. Se on samanlainen lahja, kuin tietotekniikka, talonrakennus tai vaikkapa matematiikka. Hyödyllinen juttu.

Kuulee myös sanottavan, että Jumala toimii lääketieteen kautta. Totta. Jos joku ihminen paranee lääketieteen toimien kautta, se paraneminen ei olisi mitenkään mahdollista ilman Jumalaa. Kaikki paraneminen on Jumalasta. Perkele ei paranna, ei edes lääketieteen kautta 😉

Kärsimys ei ole mikään itsetarkoitus. Jos itse olet, tai vaikka lapsesi on sairas ja vastustat sairautta, otat ehtoollisen ja rukoilet, mutta sairaus ei katoa ja tulee vain pahemmaksi, mene lääkäriin – jospa saat sieltä avun. Tärkeää on, että ensin aina etsit apua Isältä uskossa ja muistat, että lääketiede tai lääke ei estä Jumalaa toimimasta 😉 Ota lääkkeesi ja käy lääkärissä, mutta muista, että kaikki paraneminen tulee Jumalalta.

On ok käydä lääkärissä, mutta on vielä ookoompi, jos opit vaeltamaan Isän kanssa uskossa niin, ettet enää sairastu ja vanhatkin sairautesi alkavat paranemaan – olivatpa ne mitä tahansa.

“…tehkää polut suoriksi jaloillenne”, ettei ontuvan jalka nyrjähtäisi, vaan ennemmin parantuisi”  (Hebr:12:13)

Tässä on sekin hyöty, että lääketieteellä on rajansa, mutta Jumalla ei!

P.S. Isä on lahjoittanut meille Jeesuksen kautta kaiken, mitä koskaan tarvitsemme, myös parantumisen. Jeesus sanoo, että “uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva”. Tästä asiasta lisää täällä.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.