Zombie-juttu

Kotimaa-lehti uutisoi: “Kirkon tutkimuskeskuksen marraskuussa 2011 teettämän sähköisen kyselyn mukaan yli kolmasosa suomalaisista ajattelee, että kuoleman jälkeen kaikki elämä loppuu. Yli kaksi viidestä suomalaismiehestä ajattelee näin ja naisista joka neljäs.”

Tässäpä herkullinen aihe hieman selventää, mistä tässä uskossa kuolemanjälkeiseen elämän itse asiassa on kyse… katsotaanpas…

Kun ihminen puuhaili paratiisissa, Jumala sanoi hedelmänsyönnistä tietystä puusta:

“… sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman” (1.Moos.2)

Kun sitten ihminen söi, tunnetuin seurauksin, hän kuoli Jumalan näkövinkkelistä katsottuna. Jumalahan on henki ja Hän katsoo asiat aina ensin hengellisesti. Kun ihmisen henki erottui tuona päivänä Jumalan Hengestä, ihminen kuoli, koska hänen yhteytensä Luojaansa kuoli.

Jeesus sanoo tästä kuolemasta:

Mutta Jeesus sanoi hänelle: “Seuraa sinä minua, ja anna kuolleitten haudata kuolleensa” (Matt.8:22)

Jeesus sanoo tuossa käytännössä, että jokainen, joka elää tässä maailmassa tällä hetkellä ilman, että on hyväksynyt Hänet Herrakseen, on elävä kuollut, zombie. Myös me kristityt olimme jonain päivänä eläviä kuolleita, ennenkuin tulimme uskoviksi ja heräsimme kuolleista.

Sanassa sanotaan:

“Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!” (Ef.5:14)

Näinollen on kristittynä helppoa uskoa kuolemanjälkeiseen elämään, koska itse edustamme sitä parhaillaan. Lisäksi, jokaisella, joka ei vielä ole Jumalan perhettä, on mahdollisuus tehdä valinta Jeesuksen puoleen ja herätä kuolleista.

Jeesus sanoo:

 “Minä olen ylösnousemus ja elämä”

Jokaiselle tällä hetkellä zombiena, eli Jumalan vinkkelistä elävänä kuolleena elävänä Jeesus lupaa, että Hän on ylösnousemus ja elämä, jos Hänet hyväksyy Herrakseen.

Mutta mitä itse kuolemaan sitten tulee sellaisena, miten se yleensä mielletään, niin sitähän ei käytännössä meille kristityille ole. Emme kuole enää koskaan!

Joh 11:26:
“…joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole.”

YEEESS!

“Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto!”  (Fil.1)
“Kuolema on nielty ja voitto saatu” (1.Kor.15)

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Juttuja. Bookmark the permalink.

Comments are closed.